Simor János utcai parkolás

Simor János utcai parkolás

2023. április 20. 15:40 csütörtök

2023. május 1-jén új parkolási rend kerül bevezetésre a Simor János utcában, a helyi üzletek, valamint az új piac könnyebb megközelíthetősége érdekében. A terület május 8-tól válik fizetőssé, de május 12-ig a parkolóőrök csak figyelmeztetni fogják az engedéllyel nem rendelkezőket. Az alábbi, különleges szabályok vonatkoznak a Simor János utca Arany János utca és a Terézia utca közötti szakaszán kialakított, V. parkolási övezetre:

Várakozási engedélyek:

Az V. várakozási övezetben egy bérletmentes terület kerül kialakításra, összesen 16 parkolóhelyen, viszont a fennmaradó, az Arany János utcától a Terézia utcáig több, mint 100 parkolóhelyet a teljes városra érvényes és lakossági engedélyek is elfogadottak.

Az Arany János utcától a Simor János utca 42 számig - a trafóházig - 14 db parkolóhely, valamint az Arany János utcában a Petőfi Sándor utcai kereszteződésnél 2 db parkolóhely teljesen bérletmentes, ezeken a helyeken sem a teljes városra érvényes, sem a Simor János utcára érvényes lakossági bérletek nem elfogadottak. A pontos térképet ITT megtekinthetik.

Automatás jegyváltás:

Az első órai várakozás az V. övezet teljes területén ingyenes. A parkolójegy-kiadó automata zöld gombjának megnyomásával lehet egy ingyenes, 1 órára érvényes jegyet váltani az automatából, melyet a szélvédő mögé kell helyezni. Ezen ingyenes jegy hiányában az ellenőrök pótdíjat szabhatnak ki a gépjárművekre, ezért kérjük, minden esetben váltsa meg ingyenes jegyét.

Az 1 óránál hosszabb várakozáshoz a szokott módon kell érméket dobálni az automatába, amely így a 60. perctől kezdi számítani a várakozási időt. A területen a 2. órától kezdődően 1 óra várakozás személygépjármű esetén 300,- Ft/óra, tehergépjármű vagy busz esetén 750,- Ft/óra, a napijegy pedig 1.000,- Ft/nap.

Mobilparkolás:

Mobilparkolást csak akkor indítson, amennyiben biztos, hogy 1 óránál többet szeretne a területten várakozni. A mobilfizetési rendszer az első 15 percnyi parkolási díjat minden esetben levonja a kényelmi díjon felül, így az V. övezetben is 75,-Ft-ot fog levonni az elindított mobilparkolással. Az automatából könnyedén tud ingyenes jegyet váltani, és az automaták sűrűn lettek kihelyezve a területre. Amennyiben viszont több, mint 1 órát szeretne várakozni, indíthat mobilparkolást, mely a kezdeti 75,- Ft levonásáva 75 percnyi várakozást tesz lehetővé (15 perc fizetett + 60 perc ingyenes), és csak utána kezdi az egyenlegből levonni a parkolás díjat.